Call4Service
Kontaktformulär
040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Nyhetsbrev
Jungheinrich AGV transporterar paket på DB Schenkers sorteringsanläggning i Borås.
DB Schenker automatiserar sina interna transporter

Jungheinrich AGV:er med Kollmorgens teknologi effektiviserar terminaldriften

För att möta de ökande kraven på snabba, effektiva transporter har DB Schenker i Borås valt att automatisera sina interna transporter. Tillsammans med Jungheinrich har de implementerat förarlösa truckar (AGV) i sin terminal, vilket inte bara har ökat produktiviteten utan också förbättrat säkerheten.

En man lastar ur en lastbil från DB Schenker.

DB Schenker Land är en global ledare inom landtransport och erbjuder omfattande lösningar för godsleveranser via väg och järnväg. Företaget hanterar transporter av allt från små paket till stora fraktpartier och täcker både nationella och internationella rutter. Med ett omfattande nätverk och moderna lösningar kan DB Schenker effektivt transportera gods över hela Europa. 

Läs mer om DB Schenker

 

Automatisering - lösningen vid snäva tidsramar

På DB Schenkers terminal för landtransport i Borås är tidsramarna för att hantera stora volymer gods extremt pressade. Fredrik Ottosson, Terminal & CoDi Manager på DB Schenker Land, beskriver detta som en av de största utmaningarna för anläggningen. Med Jungheinrich Automated Guided Vehicles (AGV) har vi lyckats underlätta den här utmaningen för DB Schenker genom att automatisera hanteringen av gods mellan sorteringsanläggningen och andra delar av terminalen. Våra autotruckar är i drift i två skift och säkerställer ett jämnt och effektivt arbetsflöde, vilket har gjort det möjligt för DB Schenker att optimera sin verksamhet och förbereda sig för framtidens krav på automatisering.

 

Fördelar för arbetsmiljön med automatisering i terminalen

Införandet av AGV:er på DB Schenkers terminal har inte bara ökat effektiviteten utan också bidragit till en säkrare arbetsmiljö. Autotruckar minskar risken för produktionsskador genom att säkerställa att alla transporter av gods sker enligt förutbestämda och optimerade rutter. Detta har skapat en stabil och förutsägbar verksamhet där personalen kan fokusera på andra viktiga uppgifter.

 

Projektet med DB Schenker i korthet

Fredrik Ottosson Terminal & CoDi Manager på DB Schenker Land i Borås.
Fredrik Ottosson
Terminal & CoDi Manager på DB Schenker Land i Borås

"Jungheinrich sex AGV:er ökar produktiviteten och förbättrar säkerheten genom att köra paket till och från sorteringsanläggningen och förbereder verksamheten för det nya skiftet."

De viktigaste fördelarna och resultaten av projektet:

  • Förbättrad effektivitet
    Implementeringen av Jungheinrich AGV:er har ökat produktiviteten på DB Schenkers terminal i Borås genom att automatisera interna transporter.
     
  • Ökad säkerhet
    Autotruckarna minskar risken för produktionsskador genom att optimera ruttplanering och navigering, vilket skapar en säkrare arbetsmiljö.
  • Sömlös integration
    Vårt kommunikationsgränssnitt, Jungheinrich Logistics Interface, gör det möjligt för DB Schenker att övervaka och styra de förarlösa truckarna enkelt via surfplattor.
     
  • Framgångsrik förändringshantering
    Genom noggrann planering och bra samarbete med alla delaktiga har det säkerställts en smidig övergång från manuell till automatiserad drift i DB Schenkers terminal.

 

Jungheinrich AGV transporterar paket på DB Schenkers sorteringsanläggning i Borås.

Teknologin som säkerställer kontinuerlig produktivitet

En av nyckelfaktorerna i projektet är den sömlösa integrationen av våra AGV:er med Kollmorgens automationskit. Genom vårt kommunikationsgränssnitt, Jungheinrich Logistics Interface, har vi möjliggjort en smidig driftskontroll som kan övervakas och hanteras via surfplattor. Detta har gett DB Schenker en användarvänlig och effektiv lösning för att hantera sina autotruckar, vilket har lett till en ökad produktivitet och minskade stilleståndstider.

Framgång genom samarbete och genomtänkt förändringshantering

Ett projekt av denna omfattning kräver inte bara rätt teknik utan också ett nära samarbete och noggrann förändringshantering. Tillsammans med DB Schenker och Kollmorgen har vi framgångsrikt lyckats med en övergång från manuell till automatiserad drift, där alla inblandade parter har varit delaktiga. Denna förändringsresa har varit avgörande för att säkerställa att de förarlösa truckarna snabbt och effektivt integrerades i DB Schenkers dagliga verksamhet.

Bardia Emad Head of Automation Units Nordic på Jungheinrich.
Bardia Emad
Head of Automation Units Nordic på Jungheinrich

"Vi har ett stort engagemang för automatisering och genom vårt kommunikationsgränssnitt, Jungheinrich Logistics Interface, underlättas sömlös driftskontroll via surfplattor."

Bilder från projektet

Läs mer om Jungheinrich produkter för automatisering

Automatisering är nyckeln till framtiden. Vill du också effektivisera smart och automatisera din verksamhet?

Kontakta oss så hjälper vi dig! 

Kontakta oss

Kontakta oss

Försäljning

Kontakta oss

Fler referenser

Har du några frågor?